Βαλβέρδε: «Πρώτη φορά τέτοιο ντέρμπι»

Written By Homosapien on 19 Νοε 2011 | 22:31

«Τα δώσαμε όλα για να κερδίσουμε σήμερα αλλά δεν τα καταφέραμε, ήταν ένα ωραίο παιχνίδι αλλά παρά τις ευκαιρίες δεν μπορέσαμε να πάρουμε τη νίκη», είπε αρχικά. Και συνέχισε: «Το διεκδικήσαμε και οι δύο ομάδες, ο Παναθηναϊκός είναι ένας καλός αντίπαλος, αλλά ο Ολυμπιακός άξιζε να κερδίσει σήμερα»....


«Πρώτη φορά βλέπω ένα ντέρμπι με τόσες πολλές τελικές ευκαιρίες, στα ντέρμπι συνήθως γίνεται κλειστό παιχνίδι, κάτι που απόψε δεν έγινε και οι φίλαθλοι θα το χάρηκαν», κατέληξε.
«Αυτός που προηγείται έχει και το πλεονέκτημα, ο Παναθηναϊκός έχει το +2 και είναι πιο κοντά στο στόχο του, αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο». Αυτή τη δήλωση έκανε αναφορικά με τη μάχη του τίτλου ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος υποστήριξε πως οι «πράσινοι» έχουν το «συν» της έλλειψης ευρωπαϊκών παιχνιδιών έναντι της ομάδας του με αποτέλεσμα να ΄χουν ανάσες.
«Το καλοκαίρι όταν αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός από την Ευρώπη, οι φίλαθλοι μας πανηγύρισαν, εγώ όμως καθόλου, θα ήθελα να έχουν παιχνίδι και να ήταν πιο κουρασμένοι, εμείς έχουμε και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια», επεσήμανε ο Βάσκος τεχνικός και πρόσθεσε: «Προετοιμαζόμαστε για δύο παιχνίδια. Όταν μια ομάδα έχει το μυαλό της μόνο στο πρωτάθλημα και παίζει καλά, είναι πολύ καλύτερα και το βλέπετε στον Παναθηναϊκό. Όπως και να 'χει, αν παίζουμε όπως σήμερα θα είμαστε κοντά στο να πάρουμε το πρωτάθλημα».
Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», όμως, δεν έμεινε μόνο σ' αυτά. Απάντησε και στην ερώτηση που αποδίδει το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε για 2η φορά παρά τς ευκαιρίες. «Και στο πρώτο ημίχρονο μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε. Είχε δοκάρι ο ΠΑΟ, όπως και εμείς. Προσεγγίσαμε πολλές φορές την εστία για να πάμε με καλύτερο αποτέλεσμα στο ημίχρονο. Παίξαμε πολύ καλά ομαδικά και στα δύο ημίχρονα», είπε ο Βαλβέρδε.
«Και ο Παναθηναϊκός έχει καλούς παίκτες. Είχαμε πολλές προσπάθειες να γυρίσουμε το ματς. Κάποιες χαμένες ευκαιρίες οφείλονται στην επιτυχία του τερματοφύλακα και των αμυντικών του ΠΑΟ και άλλες στην δικιά μας αποτυχία. Εγώ έχω συγχαρεί τους παίκτες που γιατί έπαιξαν καλά και θα με στεναχωρούσε αν δεν είχαμε κάνει ευκαιρίες. Είμαι στεναχωρημένος που δεν πήραμε το αποτέλεσμα όμως». Οσο για την απουσία του Ιμπαγάσα και αν αυτή έπαιξε ρόλο, ο Βάσκος ήταν ξεκάθαρος.

«Αν δεν κάναμε τέτοιο παιχνίδι και δεν είχαμε ευκαιρίες θα είχε νόημα η ερώτηση. Τώρα με τόσες φάσεις και το υψηλό επίπεδο του Μακούν, δείξαμε πως δεν έχουμε ανάγκη μόνο τον Ιμπαγάσα. Σίγουρα θα θέλαμε να τον έχουμε μαζί μας», ήταν η τελευταία ατάκα του Βάσκου προπονητή». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου