Αποχωρήσεις ως…φάρσα

Written By Oratios on 5 Νοε 2011 | 13:32

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ανδρέα Παπανδρέου το ’81 και ήταν το πρώτο μέλημά του. Η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης και η αποκατάσταση των αγωνιστών. Για να μην σκιάζονται και κρύβουν το τραύμα τους παλιοί ΕΛΑΣίτες, διωγμένοι και «παρεξηγημένοι» απ’ τους νικητές και τους «προσκυνημένους».
ΕΤΡΙΒΑΝ τα μάτια τους οι «εθνικόφρονες» για την πρωτοβουλία του (1982) και για το…ανοσιούργημα. Συνεδρίασε η βουλή, στο βήμα αγορητές (Φλωράκης, Μαύρος, Παπανδρέου…), αλλά η…ψυχή του αείμνηστου Αβέρωφ δεν το άντεξε. Πήρε το ασκέρι του και αποχώρησε! Και (παρ)έμειναν τα «μιάσματα» και οι «συνοδοιπόροι» για να ολοκληρώσουν με νόμο την αναγνώριση, με την τιμή στους αγωνιστές πάνω απ’ την αμοιβή στα…γερόντια. Η τότε αξιωματική Αντιπολίτευση έπραξε το…καθήκον της. Κατά την ιδεολογία και τις αντιλήψεις των ανθρώπων της. Με αδιανόητο να τιμάς ΕΑΜίτες που πήραν τα βουνά ως ΕΛΑΣίτες και με (πολλά) «κομούνια» ανάμεσά τους.
ΤΑ χρόνια πέρασαν και η Αλέκα «δυστροπεί». Ξινίζει τα μούτρα της, πρόσφατα, για τα «ψύχουλα που έδωσε ο Α. Παπανδρέου στους αγωνιστές της Εθν. Αντίστασης» και δεν μνημονεύει τους διώκτες, το καθεστώς της μεταπελευθερωτικής Ελλάδας. Ούτε το αντικομουνιστικό μένος των «νικητών», που ταπεινώνουν και (κατα)διώκουν πατριώτες, πριν αφήσουν βουρδουλιές σε πλάτες κομουνιστών στα Μακρονήσια.
ΚΑΙ ο κ. Σαμαράς; Η Ελλάδα ξεψυχάει, οι ξένοι μας λοιδορούν, απειλούν και εκβιάζουν, τα προβλήματα μας πνίγουν, η βουλή συνεδριάζει και ο συνεχιστής και ιδεολογικός απόγονος του Αβέρωφ δεν το αντέχει. Στ’ αυτιά του ο απόηχος «να φύγει ο Παπανδρέου» (απ’ τα χρόνια του Παν. Κανελλόπουλου μετά το φευγιό του Κ. Καραμανλή) και είναι χρέος του να…αντισταθεί. Με δείγμα πειστικό να «θρέψει» τον οπαδό και να φανεί αθώος του αίματος. Παίρνει το ασκέρι του, αποχωρεί και η Ιστορία επαναλαμβάνεται (ως φάρσα).
ΤΑ πράγματα δεν εξελίχτηκαν κατ’ ευχήν και προσδοκία των «αποχωρητών». Ξανάρθαν στη θέση και την έδρα τους μη πάρει πόντους ο αντίπαλος, ωστόσο, το στραπάτσο έχει αποτυπωθεί σε χαμηλωμένα πρόσωπα και στην όψη του αρχηγού.
ΚΑΙ η (λεγομένη) αριστερά των ΕΛΑΣιτών και των καπεταναίων; Συντετριμμένη η Αλέκα, σιωπώσα η Λιάνα, «τρακαρισμένος» ο κ. Τσίπρας. Αγώνας (καταστροφικός) εντός κοινοβουλίου, συγκεντρώσεις εκτός και τα πανό έτοιμα. Για λιμάνια, πλατείες και για τον Παρθενώνα. Και; Προετοιμασία για συνεργασία με τον…Διάβολο.

Του Θανάση Νικολαΐδη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου