Ο Σαμαράς δεν υπογράφει μέχρι νεωτέρας - Κάρτα του έβγαλε πάλι σήμερα η Μέρκελ

Written By Oratios on 23 Νοε 2011 | 12:56

- Σφίγγει την θηλιά στον Πρόεδρο της ΝΔ η Γερμανίδα Καγκελάριος
- Πυρετός συσκέψεων στη ΝΔ - Ψάχνουν τρόπο διεξόδου
- Τι μορφή θα έχει το κείμενο που θα υπογράψει(;) ο κ. Σαμαράς
- Σ. Κεδίκογλου: Eπικοινωνιακό λάθος οι χειρισμοί

Τι θα γίνει λοιπόν με την υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά; Αυτό αναρωτιούνται στην Αθήνα, αυτό αναρωτιούνται στις Βρυξέλλες, αυτό αναρωτιούνται στην Συγγρού αλλά και στην Ιπποκράτους.

Τα τελευταία 24ωρα παρά την σκληρή στάση που βγάζει προς τα έξω ο κ. Σαμαράς, γίνονται συνεχείς συσκέψεις στη ΝΔ για να βρεθεί ένας τρόπος να ακουμπήσει η πένα του στο χαρτί.

Η αδιαλλαξία τόσο από την Ευρώπη όσο και από την πλευρά της ΝΔ δείχνει να οδηγούμαστε σε αδιέξοδο, όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Ήδη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεξεργάζονται ένα ολόκληρο σχέδιο το οποίο θα τους βγάλει από το αδιέξοδο χωρίς όμως να τσαλακωθεί πολύ ο κ. Σαμαράς και χωρίς να φανεί σε καμία περίπτωση ότι κάνει πίσω.

Αυτό που φαίνεται είναι ότι το χαρτί που θα φτάσει στα χέρια των ευρωπαίων και θα έχει την υπογραφή του κ. Σαμαρά δεν θα απέχει πολύ από την επιστολή που έστειλε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Η επιστολή θα είναι σχεδόν ίδια και θα έχει μόνο μια ή δυο ουσιώδεις αλλαγές. Αυτές είναι και οι εισηγήσεις που δέχεται από τους συνεργάτες του.

Όπως και να χει ο κ. Σαμαράς είναι εγκλωβισμένος και βλέπει ότι η κατάσταση οδηγείται στα άκρα. Και είναι αποφασισμένος να το τραβήξει όσο πάει, αλλά όχι και να οδηγησει στην άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το χρεωθεί.

Συνεργάτες του λένε στο Newsit ότι “ο Σαμαράς σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ακυρώσει αυτά που λέει έως σήμερα. Μόνο αν φτάσει στο όριο θα υπογράψει.”

Οι Βρυξέλλες, από την άλλη το βλέπουν πλέον ως βεντέτα και είναι αποφασισμένες ακόμα και να “τσαλακώσουν” τον κ. Σαμαρά αν επιμείνει μέχρι τέλους.

Και δεν θα του επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να επαναδιαπραγματευθεί οτιδήποτε αν γίνει κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Αυτός είναι ο στόχος τους πλέον. Και τότε θα αναγκαστεί να πει: “υπογράφω”.

Έτσι η εκτίμηση που μπορούμε να κάνουμε αυτή την στιγμή είναι η εξής:

Το τελεσίγραφο της Ευρώπης λήγει την Τρίτη. Μέχρι εκείνη την ημέρα θα παιχτεί ένα σκληρό πόκερ και από τις δυο πλευρές. Και θα υπάρξουν απώλειες. Απώλειες σε επίπεδο προφίλ, ίσως και κύρους. Και όχι από την πλευρά των Βρυξελλών.

Η 6η δόση πρέπει να φτάσει στα ελληνικά χέρια για να περάσει και πάλι στα χέρια των δανειστών μας. Γιατί τα 8 δις είναι χρωστούμενα. Και για να ξεχρεώσεις όταν είσαι μέχρι τον λαιμό πρέπει να τσαλακωθείς και να σκύψεις και το κεφάλι μερικές φορές...

Μέρκελ: Αν δεν μπει η υπογραφή...

Από τη Γερμανική Βουλή η Μέρκελ έστειλε σαφή και κατηγορηματικό μήνυμα στον Α.Σαμαρά.

Πριν από λίγο η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε :''οι προϋποθέσεις για την απελευθέρωση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα δεν έχουν ακόμη εκπληρωθεί, χρειάζονται γραπτές δεσμεύσεις των ελληνικών κομμάτων για την επόμενη δόση βοήθειας''. (διαβάστε την είδηση)

Άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ

Για επικοινωνιακό λάθος στους χειρισμούς του θέματος έκανε λόγο ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον Flash και το Ν. Ευαγγελάτο.
Να μην υπογράψει κάλεσε τον Πρόεδρο της ΝΔ για ακόμα μια φορά ο Φαήλος Κρανιδιώτης αλλά και ο Γιάννης Μανώλης.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου