Ανατρέπονται όσα ξέραμε για τους τρεις Μάγους;

Written By Ανώνυμος on 25 Δεκ 2011 | 09:38

Ένα αρχαίο έγγραφο, που θυμίζει το στόρι του "Κώδικα Da Vinci", φέρνει στο φως δημοσίευμα των New York Times.

Προβληματισμό έχει προκαλέσει η ανάσυρση ενός εγγράφου που ανατρέπει όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα για τους τρεις Μάγους με τα δώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.


To αρχαίο έγγραφο, η δημιουργία του οποίου χρονολογείται στις αρχές του 8ου αιώνα, βρισκόταν στην κατοχή του Βατικανού εδώ και 250 χρόνια και φυλασσόταν ως επτασφράγιστο μυστικό, αφού αλλαζει σε μεγάλο βαθμό όσα πιστεύαμε για τους τρεις Μάγους που προσκύνησαν τον νεογέννητο Χριστό, ακολουθώντας το άστρο της Βηθλεέμ.

Το έγγραφο φέρει τον τίτλο «Η Αποκάλυψη των Μάγων» και είναι γραμμένο στην αρχαία Συριακή διάλεκτο.

Όπως ισχυρίζεται ο καθηγητής θρησκευτικών σπουδών και ειδικός ερευνητής του πανεπιστημίου της Οκλαχόμα, Μπρεντ Λαντάου, από το αρχαίο έγγραφο, προκύπτουν νέα στοιχεία για την ιστορία των τριών Μάγων, σε σχέση με όσα αναφέρονται στο Ευαγγέλιο του Ματθαίου. Συγκεκριμένα, στο έγγραφο επισημαίνεται ότι:

-Οι Μάγοι δεν έρχονταν από την Περσία, αλλά από την αρχαία ημι-μυθική χώρα του Σιρ, που εικάζεται ότι βρισκόταν στη θέση της αρχαίας Κίνας. Αυτό σημαίνει ότι το ταξίδι που έκαναν οι Μάγοι ήταν ακόμα μεγαλύτερο από αυτό που μέχρι τώρα γνωρίζαμε.

-Οι Μάγοι δεν ήταν τρεις αλλά περισσότεροι. Μάλιστα εικάζεται πως ο αριθμός τρία προέκυψε από τον αριθμό των δώρων που πρόσφεραν στο Θείο Βρέφος.

-Οι Μάγοι είναι απόγονοι του Σεθ, που ήταν ο τρίτος γιος του Αδάμ.

-Οι Μάγοι άνηκαν σε μια σέκτα που πίστευε στην σιωπηλή προσευχή και περίμενε για περισσότερα από χίλια χρόνια την εμφάνιση του άστρου.

Ο καθηγητής Λαντάου είπε στους New York Times, αναφορικά με το περιεχόμενο του εγγράφου:

«Περιέχει μια πολύ ενδιαφέρουσα και λεπτομερή περιγραφή περίεργων τελετών προσευχής και σιωπής, καθώς και αναφορές σε ένα ιερό βουνό και σε μια ιερή πηγή. Η λεπτομέρεια στην περιγραφή είναι εκπληκτική. Αλλά παραμένει άγνωστο αν όντως περιγράφονται οι συνήθειες της κοινότητας των Μάγων, ενώ κανείς δεν ξέρει ούτε από πού πηγάζει η ιστορία των Μάγων στο Ευαγγέλιο του Ματθαίου».

από το cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου