Κατάφεραν να δημιουργήσουν μια νέα τάξη: Διαβάστε πώς μας καταντήσανε...

Written By Ανώνυμος on 18 Δεκ 2011 | 01:28


Όπως αναφέρεται στο "Έθνος", 20.000 άνθρωποι κοιμούνται στο δρόμο, στο αυτοκίνητό τους, σε αποθήκες και ξενώνες, νέοι άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους αλλά και εργαζόμενοι που απολύθηκαν λίγο πριν πάρουν σύνταξη καθώς η ανεργία φέρνει ολοένα και περισσότερο κόσμο στα πρόθυρα της εξαθλίωσης.



Άνθρωποι της διπλανής πόρτας που η κρίση τους έσπρωξε στο περιθώριο και η ζωή τους άλλαξε από τη μια στιγμή στην άλλη. Όλα έγιναν αέρας και τώρα περιμένουν στις ουρές για ένα πιάτο ζεστό φαγητό. Και πόσοι ακόμη άνθρωποι ψάχνουν κάθε μέρα στα σκουπίδια και γυρνάνε στα στενά της πόλης ψάχνοντας μια γωνιά ήσυχη για να περάσουν το βράδυ. 

Όλοι αυτοί που κοιμούνται στα παγκάκια δεν υπήρχαν πριν την κρίση. Η ανεργία τους κατάντησε έτσι και είναι τόσο υπερήφανοι ή ίσως και να ντρέπονται και έχουν απομακρυνθεί από συγγενείς και φίλους 

Και σκεφτείτε ότι αυτό που συμβαίνει δεν είναι κρίση, αλλά είναι ένα μόνιμο γεγονός και θα πρέπει να βρουν δύναμη να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Το θέμα μας είναι από που να την αντλήσουν.

Κουράγιο Έλληνες...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου