Ο Άγιος Βασίλης είναι... ανέντιμος γιατί δε μπαίνει από την πόρτα!

Written By Ανώνυμος on 28 Δεκ 2011 | 22:52

Ποιος το λέει; Ένας Τούρκος ιμάμης που τα έβαλε με τον αγαπημένο Άγιο όλων των παιδιών του κόσμου! Επειδή, λοιπόν, χρησιμοποιεί τις καμινάδες για να μπαίνει στα σπίτια και να αφήνει τα δώρα και δε χρησιμοποιεί την κεντρική είσοδο είναι τουλάχιστον ανέντιμος. Που δηλαδή να μάθει ότι τρώει και κανένα μελομακάρονο ή πίνει κι ένα ποτήρι γάλα... Τότε, μάλλον θα ζητήσει και τη... φυλάκισή του!



Το 99% του πληθυσμού της Τουρκίας είναι Μουσουλμάνοι, που δεν γιορτάζουν τα Χριστούγεννα. Μάλιστα, θρησκευτικοί κύκλοι καλούν συχνά τους πιστούς να μην τηρούν τα χριστιανικά τελετουργικά.

"Ο Αη-Βασίλης μπαίνει από τα παράθυρα και τα τζάκια. Αν ήταν έντιμος, θα έμπαινε από την πόρτα. Σε εμάς από εκεί μπαίνει", είπε ο Σουλεϊμάν Γενιτσερί, ιμάμης στην πόλη Κεσάννη της βορειοδυτικής Τουρκίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ.

Σύμφωνα με το μύθο, το πρόσωπο του Αη Βασίλη έχει εμπνεύσει ο Άγιος Νικόλαος, επίσκοπος και προστάτης των παιδιών στην αρχαία πόλη Μύρα, στην επαρχία Αττάλεια της νότιας Τουρκίας, ο οποίος έζησε τον 1ο αιώνα μ.Χ. στην Ανατολία.

Ο ιμάμης δήλωσε ότι το Κοράνι καλεί τους πιστούς να εισέρχονται στο σπίτι τους "από την πόρτα" και υπενθύμισε στους μουσουλμάνους ότι τα "Χριστούγεννα δεν είναι δική μας γιορτή" καλώντας τους κυρίως να μην καταναλώσουν αλκοόλ.

από το lamiareport.gr μέσω tromaktikou

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου