«Παικταράς και νευρικός»!

Written By Homosapien on 31 Ιαν 2012 | 22:00

Ο ρεπόρτερ Γαλατάσαραϊ στην εφημερίδα Radical, Μπενάρ Ονάρ αναλύει στο gazzetta.gr το αγωνιστικό προφίλ του Καζίμ Ρίτσαρντς, του νέου αποκτήματος του Ολυμπιακού!...

Ο Καζίμ Ρίτσαρντς έγινε ευρύτερα γνωστός χάρη στην καλή πορεία της Φενερμπαχτσέ στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. (2007-'08) και στη συνέχεια με την Εθνική Τουρκίας. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως για τον μέσο οπαδό του Ολυμπιακού τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του παραμένουν μάλλον άγνωστα. Γι αυτό και το gazzetta.gr απευθύνθηκε στον Μπενάρ Ονάρ, ο οποίος καλύπτει το ρεπορτάζ της Γαλατάσαραϊ στην εφημερίδα Radical.

Πριν μας μιλήσει για το που και το πως παίζει το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, ρωτήσαμε τον Τούρκο δημοσιογράφο γιατί ένας 25χρονος με μεγάλες δυνατότητες και πολλές ευλογίες από τον τουρκικό Τύπο, δόθηκε δανεικός και εκείνος αφού είπε τα καλύτερα για το τι μπορεί να κάνει με τη μπάλα στα πόδια, ήταν ξεκάθαρος στο γιατί η καριέρα του δεν έχει την ανοδική πορεία που αναμενόταν: «Δεν έχει διάρκεια στην απόδοση του και δημιουργεί συχνά πυκνά προβλήματα. Οταν θυμώνει ακόμα και την ώρα του αγώνα, χάνει το μυαλό του. Γι αυτό και οι οπαδοί της Γαλατάσαραϊ έχασαν την υπομονή τους μαζί του και ζήτησαν την φυγή του.

Επίσης ακούγεται πολύ πως το ίδιο ισχύει και με τον προπονητή της ομάδας,Φατίχ Τερίμ, ενώ για την θέση του αποκτήθηκε πριν από λίγες μέρες ο ταλαντούχος Γιγκίτ Γκοκολάν (δόθηκαν 2,4 εκατ. για την απόκτηση του), τον οποίο πιστεύουν πολύ και θέλουν να παίξει».

ΘΕΣΗ (δεξιός εξτρέμ, δεύτερος επιθετικός)
Η βασική του θέση είναι δεξιός επιθετικός. Ωστόσο, σε αρκετά παιχνίδια όχι τόσο στη Φανέρμπαχτσε, αλλά περισσότερο στη Γαλατάσαραϊ και την Εθνική Τουρκίας, έχει παίξει ως δεύτερος επιθετικός.

ΤΑΧΥΤΗΤΑ 8
Είναι αρκετά γρήγορος και έχει αντοχή στην ταχύτητα. Το σημαντικό όμως είναι πως παίζοντας πάνω στη γραμμή, μπορεί να τρέξει εξίσου καλά και με τη μπάλα στα πόδια. Του αρέσει να την ανοίγει και μερικές φορές περνάει τον αντίπαλο αμυντικό από τη μία μεριά, στέλνοντας τη μπάλα από την άλλη.

ΣΟΥΤ 8
Είναι από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του. Χρησιμοποιεί το ίδιο καλά και τα δύο πόδια (το δεξί είναι το καλό του) και του αρέσει να σουτάρει από μακριά. Δεν διστάζει να το κάνει ακόμα και από τα πλάγια, όταν συγκλίνει και σουτάρει διαγώνια. Εχει την ικανότητα να το κάνει ευθύβολα ή βάζοντας αρκετά φάλτσα όποτε χρειάζεται.

ΠΑΣΑ 8
Αν και δεν είναι επιτελικός, έχει εύκολη την κάθετη πάσα, ενώ κάτι που κάνει συχνά, είναι το να δίνει τη μπάλα παράλληλα στα αριστερά στον μέσο που ακολουθεί και βρίσκεται στο ημικύκλιο της περιοχής.

ΣΕΝΤΡΑ 7
Η αλήθεια είναι πως αν και παίζει κυρίως σαν εξτρέμ, δεν κάνει πολλές σέντρες, καθότι επιλέγει περισσότερο τη διείσδυση ή την κάθετη-παράλληλη πάσα. Οταν όμως σεντράρει, το κάνει με σχετική επιτυχία, μιας και η τεχνική του του επιτρέπει να είναι αρκετά ακριβείς και να τις στέλνει συστημένες.

ΝΤΡΙΜΠΛΑ 7
Το πολύ καλό κοντρόλ του του επιτρέπει να παίρνει προβάδισμα δευτερολέπτων από τον αμυντικό. Επομένως, τον αιφνιδιάζει κυρίως κάνοντας ντρίμπλα ταυτόχρονα με το κοντρόλ. Του αρέσει δηλαδή όταν έχει χώρο να ανοίγει με τη μία τη μπάλα. Και σε κλειστούς χώρους όμως δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να κόψει τη μπάλα και να κάνει ποδιές σε έναν ή και δύο αντιπάλους.

ΑΝΤΙΛΗΨΗ 7
Είναι αρκετά έξυπνος. Βλέπει γήπεδο, είναι ομαδικός και τις περισσότερες φορές έχει ήδη σκεφτεί τι θα κάνει, πριν καν πάρει τη μπάλα. Οταν παίζει ως δεύτερος επιθετικός και πατάει περιοχή, ξέρει που είναι το τέρμα και συχνά επιχειρεί σουτ ή επέλαση, χωρίς καν να σηκώσει το κεφάλι του για να δει που βρίσκεται.

ΔΥΝΑΜΗ 7
Είναι καλογυμνασμένος και γενικότερα κάνει αθλητική ζωή. Εχει γερά πόδια. Είναι σχετικά ψηλός (1,85) για την θέση που αγωνίζεται (όταν παίζει στα δεξιά δηλαδή), είναι στεγνός και δεν διστάζει να βάλει το κορμί του στη μονομαχία και τα πόδια του γερά στην κόντρα με τον αμυντικό.

ΑΜΥΝΑ 5
Είναι το δεύτερο χειρότερο χαρακτηριστικό του. Οταν η ομάδα αμύνεται, φαίνεται μάλλον τεμπέλης. Είναι ελάχιστες οι φορές που χάνει τη μπάλα και παλεύει για να την πάρει ξανά πίσω. Στην περίπτωση του δεν ισχύει το ότι η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση, μιας και δεν πιέζει ψηλά. Παίζει ξεκάθαρα για την επίθεση και μόνο.

ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ 4
Πρόκειται για το μεγαλύτερο μειονέκτημα του. Ενώ είναι εξαιρετικός παίκτης, σχεδόν ποτέ δεν μπορεί να σταθεροποιήσει την απόδοση του. Επίσης δεν υπάρχει ενδιάμεσο. Είναι ή του ύψους ή του βάθους. Μπορεί δηλαδή σε ένα ματς να βγάλει μάτια και στο αμέσως επόμενο να είναι εξαφανισμένος.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ 5
Εχει πολύ έντονη προσωπικότητα, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό. Αντιδράει πολύ συχνά ακόμα και στις παρατηρήσεις του προπονητή του. Μερικές φορές τα βάζει με τους συμπαίκτες του, ενώ με τους αντιπάλους είναι μόνιμα στο μάλωμα. Το κακό όμως είναι πως όταν θυμώσει, χάνει τον αυτοέλεγχο του και αυτό αμέσως έχει αρνητική επίδραση στο παιχνίδι του. Εάν κάποιος αμυντικός τον εκνευρίσει, τον έχει βγάλει αυτόματα εκτός αγώνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου