Το πρόγραμμα του Τόμσεν είναι για τα μπάζα

Written By Ανώνυμος on 6 Φεβ 2012 | 21:48


Αντιλαμβάνομαι ότι αν στο επόμενο Eurogroup πηγαίναμε να ενημερώσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας, για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, εγώ και ο κ. Τόμσεν, θα συνέβαινε αυτό που σκέφτεστε όλοι σας: Εγώ δεν θα μπορούσα να φτάσω ούτε μέχρι την είσοδο της αίθουσας συνεδριάσεων, ο δε κ. Τόμσεν θα γινόταν δεκτός,  ως ο ειδήμων της εξ αποκαλύψεως αληθείας.


Ως εκ τούτου, λοιπόν, ….δημοσιοποιώ την ενημέρωσή μου, στο Antinews.

Πρώτον:  Το πρόγραμμα του κ. Τόμσεν είναι για τα μπάζα. Ο κύριος αυτός σας δουλεύει δυο χρόνια τώρα και σας εκθέτει ανεπανόρθωτα.  Εκτός και αν εκτελεί τις οδηγίες σας για να μετατρέψετε την Ελλάδα σε  τριτοκοσμική χώρα, οπότε κακώς εμείς οι Έλληνες καθόμαστε και σας ακούμε! Δεν θα κουράσω με στοιχεία για την έκρηξη της ανεργίας, την εκτόξευση του χρέους, την …εμβάθυνση της ύφεσης, την φτωχοποίηση των Ελλήνων. Αυτά τα γνωρίζετε. Θα  αναφέρω μόνο τούτο: Ο κ. Τόμσεν είναι τόσο βέβαιος για την αποτυχία του προγράμματος του που ζητάει προκαταβολικά νέα μέτρα για να κλείσει τις…τρύπες που θα δημιουργηθούν το 2012! Τα μέτρα αυτά θα ανέλθουν στο 2% του ΑΕΠ! Τι θα μπορούσε να υπονομεύσει περισσότερο την ελληνική οικονομία απ’ αυτήν την παράλογη απαίτηση;  Και εσείς τον ακούτε, αντί να του δώσετε τα παπούτσια στο χέρι! Εκτός, εάν…

Δεύτερον: Η  ALPHA BANK, διαθέτει μερικούς από τους εμπειρότερους αναλυτές. Επισημαίνουν, λοιπόν, στην τελευταία τους έκθεση: «οι νέες πιέσεις για νέα μέτρα θα οδηγήσουν πιθανότατα σε περαιτέρω επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών της χώρας … Πιθανότατα θα προκύψει νέα αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων της τρόικας για την ανάπτυξη το 2012 και το 2013, και επομένως νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και νέα επιβάρυνση του οικονομικού κλίματος. Η οικονομία επηρεάζεται πλέον από τις παρενέργειες ενός φαύλου κύκλου όπου η μεγαλύτερη ύφεση απαιτεί νέα μέτρα που δεν αποδίδουν καθώς χειροτερεύουν οι προσδοκίες χωρίς χρονικά σαφή προοπτική εξόδου από την κρίση. Έτσι απαιτούνται νέες προβλέψεις για ακόμα μεγαλύτερη ύφεση ώστε να ληφθούν νέα μέτρα κ.ο.κ., σε ένα περιβάλλον αδυναμιών και καθυστερήσεων της ελληνικής πλευράς να παραγάγει ουσιαστικό και αξιόπιστο έργο αναπροσαρμογής. Με τις ανωτέρω πρακτικές, σταθερή ανάκαμψη της καταναλωτικής και της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης δεν μπορεί να σημειωθεί.»

Εν ολίγοις, το πρόγραμμα του κ. Τόμσεν οδηγεί σ’ ένα υφεσιακό σπιράλ θανάτου. Στην επιχειρηματολογία αυτή, έχει κάτι σοβαρό να αντιτάξει ο αναξιόπιστος πλέον κ. Τόμπσεν; Πολύ φοβούμαι πώς όχι!

 Τρίτον: Αντιλαμβάνομαι ότι την έκθεση μιας ελληνικής τράπεζας  δεν τη θεωρείτε αξιόπιστη. Κατανοητό, αν και όχι αρκούντως πειστικό. Διαβάστε, όμως και τούτου:

«Μέσω των μέτρων λιτότητας η (ελληνική) οικονομία στραγγαλίστηκε. Αυτό είχε ως συνέπεια να αυξηθούν τα ελλείμματα, με αποτέλεσμα η τρόικα να απαιτήσει περισσότερες περικοπές. Σε αυτό το πλαίσιο το σύστημα κατέρρευσε…..Η Τρόικα αγνόησε θεμελιώδεις νόμους της οικονομικής βαρύτητας».

 Αυτά δεν τα γράφω εγώ, αλλά τα είπε στη Frankfurter Rundschau, ο Peter Bofinger, ένας από τους «Σοφούς» Οικονομολόγους της Γερμανίας! Μη …κατηγορήσουμε τώρα και τον κ. Bofinger για …έλλειψη αντικειμενικότητας και …απροκάλυπτο φιλελληνισμό!

 Τέταρτον: Η  έγκυρη Γαλλική εφημερίδα Le Monde, την οποία πολλοί διαβάζετε με τον πρωινό σας καφέ, σας προειδοποιούσε προχθές να δράσετε άμεσα στην Πορτογαλία προκειμένου να αποφευχθεί μια «νέα σπαζοκεφαλιά αλα ελληνικά». Και στην Πορτογαλία, δηλαδή, τα πράγματα εκτροχιάζονται. Σχεδιαστής και του προγράμματος…διάσωσης της Πορτογαλίας είναι επίσης ο κ. Τόμσεν! Πολλά λάθη μαζεμένα! Εκτός και αν, επαναλαμβάνω, ο κ. Τόμσεν εκτελεί οδηγίες, οπότε μια χαρά τα πάει! Για τους ….English speaking  της παρέας, περίπου τα ίδια έγραφε δυο μέρες πρίν και ο Raphael  Minder, στους New York Times!  Αλλο ένα …κάστρο φιλελληνισμού!

 Πέμπτον:  Μια ακόμα …σφηκοφωλιά φιλελληνισμού, η Wall Street Journal, σημείωνε την Τετάρτη, με αφορμή την πρόταση της κας Μέρκελ για την τοποθέτηση Επιτρόπου στην Ελλάδα: «Οι εντάσεις μεταξύ Βερολίνου και Αθηνών αποτελούν σύμπτωμα της απολεσθείσας εμπιστοσύνης των Βρυξελλών προς την Ελλάδα σχετικά με την ικανότητα της χώρας να εφαρμόσει το πρόγραμμα. Όμως σηματοδοτούν και μια αποτυχία από την πλευρά της πολιτικής ελίτ (της Ευρώπης) να προσφέρουν μια εναλλακτική λύση στη διαρκώς εντεινόμενη λιτότητα»!  Σας λένε ευγενικά να αλλάξετε πολιτική!

 Έκτον,  ο Martin Wolf σημείωνε στο άρθρο του στους Financial Times, με τίτλο «Η Ευρώπη στην εντατική με λάθος διάγνωση» : «Όμως η δημοσιονομική πειθαρχία δεν είναι το παν. Όπως δεν ήταν η κύρια αιτία για την κατάρρευση, παρά ήταν το ανεύθυνος δανεισμός και ιδιωτική χρηματοδότηση χωρίς εξασφαλίσεις. Οπότε η δημοσιονομική πειθαρχία δεν είναι θεραπεία. Αυτή η προσπάθεια τιμωρίας όπως η καταστροφική λιτότητα του Heinrich Brüning, Γερμανού καγκελάριου το 1930-1932, είναι τρομαχτική

 Έβδομον: «Η γερμανική πολιτική τάξη μοιάζει σαν να έχει βάλει σκοπό να καταστρέψει την Ευρώπη, ώστε να μην χρειαστεί να πει στους ψηφοφόρους της το πόσο ηλίθια είναι. Οι Γερμανοί πολιτικοί κάνουν τα πάντα προκειμένου να αποκρύψουν την αλήθεια, που έχει να κάνει με τα αλλεπάλληλα λάθη των τραπεζιτών τους, οι οποίοι φταίνε για την κρίση στον ίδιο βαθμό που φταίνε και οι σπάταλοι Έλληνες……. Αποκηρύσσοντας τα ανεύθυνα κράτη PIIGS, και απαιτώντας την τιμωρία τους μέσω αυστηρών προγραμμάτων λιτότητας, οι Γερμανοί πολιτικοί δημαγωγούν, χαϊδεύοντας τα αυτιά των ψηφοφόρων τους, κρύβοντας παράλληλα τις δικές τους παρασπονδίες και πανάκριβες λανθασμένες κινήσεις…..Αν οι Γερμανοί πολιτικοί και τραπεζίτες, δεν επεδείκνυαν μια χρόνια ηλιθιότητα, τότε η Ευρώπη δεν θα βρίσκονταν στη σημερινή της κρίση. Η δειλία τους, σε συνδυασμό με την μη ανάληψη της ευθύνης που τους αναλογεί, αποτελούν την βασική αιτία που δεν μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση που ταλανίζει την Ευρώπη. ….Για να ανακάμψει, και να ευημερήσει και πάλι  η Ευρώπη, οι Γερμανοί θα πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.»

Αυτά δεν τα γράφει κανένας ….ταλιμπάν του Antinews, αλλά το …άκρως φιλελληνικό American National Interest.

Με άλλα λόγια, ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι!

Ξέρω, οι μπαγάσηδες οι Έλληνες έχουν ….διαβρώσει  τα πάντα και έχουν παντού υποστηρικτές!

Όμως, η κα Μέρκελ και ο κ. Σόϊμπλε απολαμβάνουν ρεκόρ δημοφιλίας. Έτσι, όπως πάνε, η επανεκλογή τους είναι βέβαιη!

Αυτό δεν είναι το ζητούμενο για κάθε πολιτικό;

Άρα, ο κ. Τόμσεν  μάλλον κάνει καλά τη δουλειά του! Αυτό που δεν καταλαβαίνει κανένας είναι γιατί τον ανεχόμαστε εμείς οι Έλληνες!

Του Κώστα Ροδινού


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου