Η Κίνα ετοιμάζεται για... γενικό πόλεμο;

Written By Homosapien on 1 Μαρ 2012 | 11:40


nuclear CHINAΤο παρακάτω κείμενο-«ειδική ανάλυση» είναι του 2010. Πριν δηλαδή από δύο περίπου χρόνια... Και όμως είναι σήμερα ακόμα πιο επίκαιρο από τότε! Αξίζει να το αναδημοσιεύσουμε..
.

Ολοένα και περισσότεροι αναλυτές των διεθνών πραγμάτων πιστεύουν ότι η Κίνα προετοιμάζεται μεθοδικά για πλανητική θερμοπυρηνική σύγκρουση! Τελευταίος ο Βρετανός αναλυτής θεμάτων πληροφοριών και γεωπολιτικής Γκόρντον Τόμας (Gordon Thomas), ο οποίος κάνει ξεκάθαρα λόγο για «δυνατότητα πυρηνικού πολέμου», τον οποίο θα προκαλέσει το Πεκίνο.
Μάλιστα δίνει και μια πολύ ανησυχητική πληροφορία: ότι η Κίνα έχει κατασκευάσει ήδη τεράστια ναυτική βάση βαθιά μέσα στα έγκατα της γης, όπου δεν μπορεί να έχει πρόσβαση ούτε κι ο πιο προηγμένος κατασκοπευτικός δορυφόρος...

Μερικά από τα όσα έβγαλε στη φόρα ο Τόμας είναι και τα εξής (όπως τα έγραψε):
 «Αναλυτές της MI-6 ισχυρίζονται ότι η υποβρύχια βάση της νήσου Χαϊνάν του Νότιου Σινικού Πελάγους μπορεί να αποθηκεύσει έως και 20 από τα τελευταία μοντέλα υποβρυχίων C94 Jin-Class, κάθε ένα εκ των οποίων μπορεί να εκτοξεύσει αντιδορυφορικούς πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές.
Η ρίψη των δορυφόρων θα άφηνε την Ταϊβάν, την Ιαπωνία και άλλες χώρες στην περιφέρεια του Ειρηνικού ωκεανού χωρίς βασικό προειδοποιητικό σύστημα. Μια τέτοια επίθεση θα μπορούσε επίσης να καταστρέψει τις ζωτικής σημασίας επικοινωνίες μεταξύ των βάσεων των ΗΠΑ στην περιοχή και της Ουάσιγκτον. Η κινεζική αυτή βάση βρίσκεται στην τοποθεσία Σάνια στο νότιο άκρο της νήσου Χαϊνάν.
Το νησί έγινε αντικείμενο προσοχής των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών, όταν τον Απρίλιο του 2001 αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο, τη στιγμή που προσπαθούσε να δοκιμάσει την πιθανότητα ηλεκτρονικής άμυνας του νησιού, αναγκάστηκε να προσεδαφιστεί εκεί. Τότε ήταν που ένα κινεζικό αεροπλάνο έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα τον θάνατο του πιλότου του.
Ήταν η πρώτη διεθνής κρίση που γνώρισε η κυβέρνηση Μπους. Η MI-6 θεωρεί ότι η μυστική βάση συνιστά ένδειξη πως το Πεκίνο ετοιμάζεται για ευρείες πολεμικές επιχειρήσεις στην Άπω Ανατολή και πιθανόν και έξω απ’ αυτήν. Θεωρεί επίσης ότι η Κίνα είναι αποφασισμένη αργά ή γρήγορα να προκαλέσει την αμερικανική δύναμη στην περιοχή του Ειρηνικού ωκεανού»...
 
Να τώρα τι «αλίευσα» στην ιστοσελίδα «Έλλην και Χάος» της Ο.Ε.Α. Ας κάνει τον κόπο ο αναγνώστης να συνδέσει το κείμενο που ακολουθεί με την παραπάνω «ειδική αναφορά» και θα καταλάβει πολλά! Το απόσπασμα από το κείμενο της Ο.Ε.Α. είναι το παρακάτω:
 
«Η ΚΙΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΓΗΛΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΔΙΑ ΝΑ «ΒΟΗΘΗΣΕΙ» ΔΗΘΕΝ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΚΙΝΕΖΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΡΕΣΛΕΡ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ Ε.Ε. ΔΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ, ΟΤΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΔΙΑ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΣΩ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΙΝΑ. ΌΛΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΟΤΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΟΝ ΟΡΟ ΠΕΡΙ «ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΕΩΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΣΥΛΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΣΥΛΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΑ ΟΜΟΙΑ ΩΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΛΛΗΝΟΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΑΡΘΡΟ 14 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5.
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΤΙ «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΣΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ, ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΤΗΣ, ΗΤΟΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΝΤ, ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ, ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.»
ΔΟΛΙΩΣ, ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ» «ΜΜΕ» ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ
ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΤΤΗ ΟΙ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, ΜΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΚΕΣ ΜΠΛΟΦΕΣ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΕΓΚΡΙΣΕΩΣ ΤΟΥ Β’ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ «ΕΒΡΑΙΟΠΑΣΟΚ» ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΜΙΝΕΙΚΟ – ΤΣΑΝΤ – ΤΣΙΔΕΝ ΜΠΑΟΥΜ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΜΠΕΓΛΙΤΗ, ΡΑΓΚΟΥΣΗ, ΛΟΒΕΡΔΟΥ, ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ., ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ 2010 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΒΑΣΙΖΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΩΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΣΥΛΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΩΝ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΠΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 14 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5 ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ.
ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 14/5 ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΟΤΙ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΞΕΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Η’ ΞΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΑΝΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ Η’ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΔΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΩΣ ΧΡΕΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΩΦΛΗΘΕΙ ΗΔΗ 100 ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ, ΣΕ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΕΒΡΑΙΟΣΑΞΟΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΑΥΤΗ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΦΗΣΕ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ 1973, ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ 400ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΚΛΠ, 700ΔΙΣ ΕΥΡΩ, ΗΤΟΙ ΣΥΝΟΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ 1100ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΒΙΛΕΣ ΤΩΝ 2.000.000 ΕΥΡΩ ΕΚΑΣΤΗ, ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ OFFSHORE ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΣΕ ΚΟΤΕΡΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΜΕ ΣΗΜΑΙΑ ΞΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ ΣΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ».
Αυτά για σήμερα από το Παρασκήνιο της διεθνούς πολιτικής...

Κώστας Καλαμάτας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου