Στο «στόχαστρο» των Παλαιστίνιων το αλ Τζαζίρα

Written By Ανώνυμος on 26 Ιαν 2011 | 00:53

Ξεσπούν κατά του τηλεοπτικού δικτύου αλ Τζαζίρα οι Παλαιστίνιοι, που το κατηγορούν ότι παίζει το παιχνίδι του Ισραήλ. Το αραβικό κανάλι έδωσε στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση του Μαχμούντ Αμπάς το 2008 ήταν έτοιμη για τεράστιες παραχωρήσεις έναντι του Ισραήλ προκειμένου να επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία.....


Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν ότι σκοπίμως καλλιεργείται σύγχυση από το Αλ Τζαζίρα, για να υπονομευθεί η Παλαιστινιακή Αρχή.

Ο επικεφαλής της παλαιστινιακής διαπραγματευτικής ομάδας Σάεμπ Ερεκάτ κατηγόρησε το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα, με έδρα το Κατάρ, ότι επιδίδεται σε «μία καμπάνια που έχει στόχο τον Οργανισμό Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης και σκοπό την ανατροπή της Παλαιστινιακής Αρχής».

Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ερεκάτ κατηγόρησε το τηλεοπτικό δίκτυο, που την Κυριακή ξεκίνησε να δημοσιεύει έγγραφα που αφορούν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις Παλαιστινίων και Ισραηλινών από το 1999, «ότι καλεί τους Παλαιστινίους να επαναστατήσουν εναντίον των ηγετών τους για να ανατρέψουν το παλαιστινιακό πολιτικό σύστημα».

Κατήγγειλε επίσης ότι το αλ Τζαζίρα «συμμετέχει σε μία εκστρατεία με στόχο τον Οργανισμό Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης και με σκοπό την ανατροπή της Παλαιστινιακής Αρχής επειδή αρνείται να ξεκινήσουν οι συνομιλίες όσο συνεχίζεται ο εποικισμός και επιμένει να πάει στο Συμβούλιο Ασφαλείας» γι' αυτό το θέμα και για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

«Το αλ Τζαζίρα έβαλε φωτιά στην Τυνησία, στο Λίβανο και σε άλλες αραβικές χώρες», δήλωσε ο Ερεκάτ αναφερόμενος στα κινήματα διαμαρτυρίας αυτών των χωρών, τα οποία έχει καλύψει εκτενώς το τηλεοπτικό δίκτυο, προσθέτοντας ότι «το σχέδιό του αποκαλύφθηκε».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου