Οι υπάλληλοι, οι προσκυνημένοι και ο φθηνός θεατρινισμός

Written By Oratios on 14 Φεβ 2011 | 17:21

Αρκετά πια μ’ αυτή την υποκρισία και τον άτεχνο θεατρινισμό της κυβέρνησης που με μεγάλη υστέρηση φάσης αποφάσισε να…σηκώσει μπαϊράκι κατά της τρόικας. Τα γεγονότα άλλωστε μιλούν από μόνα τους και αποδεικνύουν ότι έχουμε να κάνουμε κυριολεκτικά με προσκυνημένους πολιτικούς που ανακαλύπτουν τον ρόλο τους και θυμούνται ότι πρέπει να λογοδοτούν μόνο στον λαό που τους εκλέγει, με ύποπτη χρονοκαθυστέρηση.
Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Στις 16.30 την περασμένη Παρασκευή, η περίφημη συνέντευξη των αμετροεπών υπαλλήλων της τρόικας είχε τελειώσει και οι πάντες γνώριζαν τι είχαν εκστομίσει ανερυθρίαστα και με περισσή αυθάδεια.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου και οι συν αυτώ γιατί άραγε δεν αντέδρασαν άμεσα;
Και γιατί δεν ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό;

Η λογική απάντηση είναι ότι δεν εξεπλάγησαν από τα λεχθέντα της τρόικας, γιατί προφανώς τα είχαν συζητήσει επανειλημμένως μαζί τους και δεν υπήρχαν αντιρρήσεις.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να προτιμούσαν να τα πουν οι τροϊκανοί για να έχουν άλλοθι ότι «εμείς δεν το θέλουμε, αλλά, βλέπετε, οι πιστωτές μας έχουν διαφορετική άποψη».
Και είναι επίσης σαφές ότι είχαν προηγηθεί εκτενείς συζητήσεις, γιατί οι κύριοι της τρόικας μίλησαν για ιδιωτικοποιήσεις και μάλιστα ούτε για 40 ούτε για 60, αλλά για ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας αξίας 50 δισ. και γι’ αυτό είχαν και τη λίστα των προς εκποίηση έτοιμη, όπως τα παρουσίασε στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Ντερούζ.
Στις 20.00 όμως της ίδιας βραδιάς, όταν δηλαδή ξεκίνησαν τα δελτία ειδήσεων και έπεσαν οι πρώτες «γρήγορες» από τους σχολιαστές, τότε την κυβέρνηση άρχισαν να τη ζώνουν τα φίδια.

Αλλά και πάλι οι αρμόδιοι δεν αντέδρασαν άμεσα. Εκαναν τηλέφωνα στις εφημερίδες και όταν διαπίστωσαν ότι τους έρχεται νέο τσουνάμι αντιδράσεων, τότε κατάλαβαν ότι για την (χαμένη) τιμή των όπλων θα έπρεπε να συνταχθούν με το κοινό αίσθημα, γιατί διαφορετικά θα τους έπαιρναν με τις πέτρες, όπως είχε πει παλιότερα και ο Γ. Παπανδρέου.
Αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση, που τώρα σηκώνει τα λάβαρα της επανάστασης, τι έκανε το βράδυ της Παρασκευής;

Οχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά επιπλέον βγήκε ο ανεκδιήγητος Σταϊκούρας κραδαίνοντας ένα βιβλίο του Σαμαρά και άρχισε να επαίρεται ότι το κόμμα τους εδώ και έναν χρόνο είχε κάνει λόγο για ιδιωτικοποιήσεις 50 δισ. και να που τώρα δικαιώνεται!
Γνώριζαν, λοιπόν, κι αυτοί, όπως και οι ξένοι υπάλληλοι, πόσο κοστίζουν τα ασημικά μας και βγήκαν πλειοδοτώντας για το ποιος το σκέφτηκε πρώτος. Οποία ξεφτίλα!
Και τώρα; Πρόκειται να αλλάξει κάτι; Πολύ αμφιβάλλω.
Αυτό που απαιτούν οι πιστωτές θα γίνει θέλουμε δεν θέλουμε.
Απλά, βάφτισαν ήδη το ξεπούλημα σε αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και μπαίνει άμεσα μπρος το σχέδιο υλοποίησης των διαταγών.
Ακόμα κι αν αλλάξουν τον Τόμσεν και τον Ντερούζ, γιατί εκτροχιάστηκαν από την πολύ έπαρση, ακόμα κι αν φύγει ο Παπακωνσταντίνου, γιατί οι γκάφες και η δουλικότητά του έχουν επίσης εκτροχιαστεί, οι αποφάσεις θα εφαρμοστούν είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο।

του Βασίλη Στεφανακίδη


protothema

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου