ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΤΗ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΟΒΡΕΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΥΡΑΝΟ

Written By Ανώνυμος on 1 Φεβ 2011 | 19:48

Το Ισραήλ, φοβούμενο μήπως χάσει ένα, κρίσιμο (χρήσιμο) στρατηγικό σύμμαχο στη Μέση Ανατολή, πιέζει τις ΗΠΑ, τον Καναδά και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, να περιορίσουν την κριτική τους, κατά του καθεστώτος του προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, έγραψε μια ισραηλινή εφημερίδα τη Δευτέρα.
Οι (ισραηλινοί)Πρεσβευτές στις χώρες αυτές, καθώς και στη Ρωσία και την Κίνα, διατάχθηκαν το Σάββατο “να τονίσουν στις χώρες που είναι διαπιστευμένοι, τη σημασία της σταθερότητας της Αιγύπτου”, σύμφωνα με τη Haaretz, που θεωρείται από πολλούς παρατηρητές να είναι πλέον, η σημαντικότερη καθημερινή εφημερίδα του Ισραήλ. “Σε μια ειδική έκθεση, τους είπαν να πάρουν αυτή τη πρωτοβουλία το συντομότερο δυνατό”.
Αγνώστων στοιχείων ανώτερος ισραηλινός υπάλληλος, είπε στη Χααρέτζ ότι «οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι, δείχνουν να επηρεάζονται από την κοινή γνώμη και από το κύμα των αντι-Μουμπάρακ διαμαρτυριών και να μην σκέφτονται τα δικά τους συμφέροντα» — “Ακόμα και αν είναι επικριτικοί για τον Μουμπάρακ, να μη ξεχνούν ότι έχουν να κάνουν με έναν φίλο τους, που έχει ανάγκη να μη αισθάνεται ότι είναι μόνος”, ανέφερε στη Haaretz ο επίσημος, λέγοντας. «Η Ιορδανία και η Σαουδική Αραβία παρακολουθούν τις αντιδράσεις στη Δύση, όπου ο καθένας έχει εγκαταλείψει τον Μουμπάρακ, και αυτό θα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις».
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε το Σαββατοκύριακο, ότι η κυβέρνησή του λαμβάνει μέτρα για να εξασφαλιστεί η σταθερότητα. «Η ειρήνη μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου έχει διαρκέσει για περισσότερο από τρεις δεκαετίες και στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι σχέσεις θα συνεχίσουν να υπάρχουν», είπε.
Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, σε συνέντευξή της στο Fox News Sunday (του Μέρντοχ, ντε!!!!!), έκανε έκκληση για μια “ομαλή μετάβαση” προς τη δημοκρατία στην Αίγυπτο – αν και αναφέρθηκε ελάχιστα στη προκήρυξη (απαίτηση των διαδηλωτών) για την απομάκρυνση Μουμπάρακ. — «Θέλουμε να δούμε την ομαλή μετάβαση, έτσι ώστε κανείς (άσχετος) να μην εμφανιστεί για να καλύψει ένα κενό, διότι δεν θέλουμε να υπάρχει ένα κενό – διότι υπάρχει ένα σχέδιο καλά μελετημένο, που θα επιφέρει μια δημοκρατική, συμμετοχική κυβέρνηση», είπε. — «Και πιστεύω επίσης σθεναρά ότι αυτό είναι προς τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της Αιγύπτου, είναι προς το συμφέρον της εταιρικής σχέσης που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν με την Αίγυπτο. Οπότε αυτό είναι που προσπαθούμε να προωθήσουμε και να υποστηρίξουμε, διότι προφανώς, αυτό που κανείς δεν θέλει, είναι το χάος. Δεν νομίζω ότι ο αιγυπτιακός λαός θέλει αυτό. Θέλουν να πουν τα παράπονά τους, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν. “Επίσης, δεν θέλουμε να δούμε κάποια εξαγορά (πλάκα δεν έχει???????) που θα οδηγούσε όχι στη δημοκρατία, αλλά στην καταπίεση και στο τέλος των φιλοδοξιών του αιγυπτιακού λαού”.
Ο Καναδός ομόλογός της, υπουργό Εξωτερικών Lawrence Cannon, χρησιμοποίησε πιο διπλωματική γλώσσα.
“Συνεχίζουμε να καλούμε την αιγυπτιακή κυβέρνηση να δηλώσει τη δέσμευσή της για ενίσχυση της δημοκρατίας, της διαβούλευσης, του διαλόγου και της συνεργασίας», είπε την Κυριακή και συνέχισε — “Καλούμε την αιγυπτιακή κυβέρνηση για να επιταχυνθεί ο ρυθμός των δημοκρατικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων, καθώς και να ακούσει τις προσδοκίες του αιγυπτιακού λαού. — Λυπούμαστε βαθιά για τη συνεχιζόμενη απώλεια ζωών κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης. Καλούμε όλες τις πλευρές να απέχουν από τη χρήση βίας, καθώς και τις αιγυπτιακές αρχές να ανταποκριθούν στα αιτήματα των διαδηλωτών ειρηνικά”.
Cannon είπε CBC News το Σάββατο ότι η κυβέρνηση Χάρπερ δεν επιθυμεί να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Αιγύπτου……. ……. ……. ………
…………ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, αναφέρονται διάφορες εμετικές μαλακίες ευρωπαίων, που θυμήθηκαν τώρα που καταρρέει ένα φασιστικό – φιλοσιωνιστικό καθεστώς, το πόσο καλό πράμα είναι η κατακρεουργημένη ….δημοκρατία κι οι ….”δίκαιες εκλογές”…………………
…………Η Αίγυπτος και το Ισραήλ υπέγραψαν μια ιστορική συνθήκη ειρήνης το 1979, που επέτρεψε στο Ισραήλ να μειώσει τον αμυντικό προϋπολογισμό του και να συγκεντρώσει τα στρατεύματά του στο εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένων και των γύρω από (παρντόν ?????) τους Εβραϊκούς οικισμούς στα Παλαιστινιακά εδάφη, σημειώνει ο σχολιαστής της Haaretz, Aluf Benn στην ανάλυση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.
Αν Μουμπάρακ πέσει, τότε το Ισραήλ θα μείνει με δύο πανικόβλητους συμμάχους στην περιοχή, την Παλαιστινιακή Αρχή και την Ιορδανία, έγραψε. Σε μια ξεχωριστή ανάλυση που δημοσιεύθηκε το Σαββατοκύριακο, ο Benn προβλέπει επίσης, ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα μείνει στην ιστορία, ως ο πρόεδρος που «έχασε» την Τουρκία, το Λίβανο και την Αίγυπτο.
ΠΗΓΗ: canada.com/news/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου