“Ενδοοικογενειακές” αψιμαχίες

Written By Ανώνυμος on 30 Απρ 2011 | 12:11

Τυπικό ήταν το θέμα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας, όμως μετά το πέρας της διαδικασίας έντονες αψιμαχίες έλαβαν χώρα στην παράταξη της πλειοψηφίας.
Το Σώμα συνεδρίασε με ένα θέμα στην ημερήσια διάταξη, τον ορισμό της Επιτροπής Διαβούλευσης. Στην προχθεσινή σύγκληση δεν παρέστησαν οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, Αθανάσιος Ζιώγκος, Αθανάσιος Μεριβάκης και Δημήτρης Χαντζής, πλην της επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Ευαγγελίας Στεργίου.
Στην διάρκεια της συνεδρίασης όλα κύλισαν ομαλά, όμως η πρόσθεση ενός ονόματος, εκπροσώπου πολιτιστικού φορέα από την Φανερωμένη, στον κατάλογο των μελών της Επιτροπής από τον δήμαρχο Κώστα Οικονόμου, προκάλεσε την αντίδραση του αντιδημάρχου Γιάννη Γεωργολόπουλου, ήπια αρχικά, όμως με την πάροδο του χρόνου και με την λήξη της σύγκλησης του Σώματος τα πνεύματα οξύνθηκαν μεταξύ των συμβούλων της συμπολίτευσης και υπήρχε εξαιρετικά έντονη δράση του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΦ Νίκου Μπαντή.
Το θέμα εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη σημασία και κυρίως να αποτελεί αίτιο για αψιμαχίες μεταξύ μελών της ίδιας παράταξης, όμως ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει κάτι που από καιρό υπέβοσκε στην συμπολίτευση, μεταξύ πόλων εξουσίας, που είναι πάνω από δύο, και πολλές φορές είχε δώσει "σημεία ζωής" σε παλαιότερες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Το τι θα επακολουθήσει δεν είναι εύκολα προβλέψιμο, όμως αναμένονται οι εξελίξεις και οι αντιδράσεις.
Ψευδαίσθηση
Στο θέμα της ημερήσιας διάταξης, η κ. Στεργίου δήλωσε στο Σώμα πως η "Λαϊκή Συσπείρωση" δεν μετέχει στην Επιτροπή Διαβούλευσης και εξηγώντας την στάση αυτή τόνισε πως με τέτοιες επιτροπές, δημιουργείται η ψευδαίσθηση στους δημότες περί συμμετοχής τους στα κοινά και στην λήψη αποφάσεων, ωστόσο, στην πραγματικότητα η εν λόγω Επιτροπή δεν μπορεί να ασχοληθεί με σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν και προβληματίζουν τον λαό, διότι έχει μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα και συνεδριάζει μία φορά τον χρόνο.
"Αν θέλουμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και την επικρατούσα κατάσταση, δεν χρειαζόμαστε επιτροπές διαβούλευσης, αλλά επιτροπές αγώνα, ώστε να προχωρήσουμε σε ανατροπές και όχι σε διαχείριση των καταστάσεων", επισημαίνει η κ. Στεργίου και αναφέρει πως και στο παρελθόν υπήρξαν ανάλογες πρωτοβουλίες, οι οποίες όμως δεν κατέληξαν πουθενά, δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα και φέρει ως παράδειγμα τα Συμβούλια Νέων, τα οποία απλά "μάντρωσαν την νεολαία, χωρίς να δημιουργήσουν ένα κίνημα, χωρίς να αλλάξουν τίποτα".

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου