Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για το 2011 του δήμου Φαρκαδόνας

Written By Ανώνυμος on 4 Ιουν 2011 | 19:58

"Πέρασε" από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Φαρκαδόνας ο προϋπολογισμός για το 2011 και επόμενο "βήμα" είναι η συζήτησή του την Παρασκευή 10 Ιουνίου στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Η Επιτροπή συνεδρίασε χθες στο Δημαρχείο υπό την προεδρία του δημάρχου Κώστα Οικονόμου και ενέκρινε τον προϋπολογισμό των 8,8 εκ. ευρώ.
Πάντως, όλοι συμφωνούν πως και στον δήμο Φαρκαδόνας, όπως σε όλους τους Καλλικράτειους, θα υπάρξουν τροποποιήσεις, οπότε το 8,8 είναι ρευστό, που εξαρτάται από τις εισροές πόρων από την πολιτεία και από εντάξεις έργων. Όσον αφορά τα έργα, περιλαμβάνονται 1,1 εκ. ευρώ.
Από την συνεδρίαση αποχώρησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αθανάσιος Ζιώγκος ο ο οποίος δήλωσε "ο μοναδικός Δήμος στα Τρίκαλα που δεν ολοκλήρωσε την απόγραφή του είναι ο δήμος Φαρκαδόνας. Συνεπώς δεν γνωρίζουμε ακόμη την οικονομική κατάσταση. Με βάση τις ισχύουσες διατάξεις έπρεπε πρώτα να τελειώσει η απογραφή και μετά να προχωρήσουμε στη σύνταξη του προϋπολογισμού. Τώρα προχωρούμε στα τυφλά, γι' αυτό και αποχώρησα, διότι η συνεδρίαση είναι παράνομη".
Στην συνέχεια ο κ. Ζιώγκος σχολιάζοντας την καθυστέρηση εμφάνισης των αποτελεσμάτων της απογραφής δήλωσε: "Προσπαθούν να πνίξουν τα ελλείμματα ύψους 113.000 ευρώ στο τέως δήμο Πελινναίων και 23.000 ευρώ στον τέως δήμο Φαρκαδόνας. Το ομολογούν όλοι, αλλά δεν τολμούν να τα εμφανίσουν". Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Γεωργολόπουλος τονίζει πως όλα τα στοιχεία της απογραφής είναι έτοιμα και δεν υπάρχει τίποτα να κρυφτεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου