Διερεύνηση της υπόθεσης κατάσχεσης χρημάτων

Written By Ανώνυμος on 4 Ιουν 2011 | 20:04

Δικηγόρο να διερευνήσει την υπόθεση με την κατάσχεση χρημάτων του δήμου Φαρκαδόνας από εργολάβο, σύμφωνα με απόφαση Δικαστηρίου, όρισε χθες η Οικονομική Επιτροπή.
Όπως ενημερώνει ο αντιδήμαρχος Γιάννης Στάμος, "θα ερευνηθούν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, σε σχέση με τις ενέργειες που έγιναν στον Καποδιστριακό δήμο Οιχαλίας και έχουν ζημιώσει τον Καλλικράτειο δήμο Φαρκαδόνας κατά 230.000 ευρώ, λόγω υποχρεωτικής πληρωμής εργολήπτη για έργο που κατασκεύασε στον τέως δήμο Οιχαλίας".

Ο κ. Στάμος αναφέρει πως "ο τότε δήμαρχος Οιχαλίας Αθανάσιος Ζιώγκος είχε εντάξει έργο ασφαλτόστρωσης στα ΟΠΑΑΧ, όμως μετά την απένταξή του από το εν λόγω πρόγραμμα έδωσε εντολή να συνεχιστεί η κατασκευή στις 29/10/2010". "Το εν λόγω έργο είχε ακυρωθεί από την Περιφέρεια" αναφέρει ο κ. Στάμος και συνεχίζει λέγοντας "πως τον Δεκέμβριο του 2010 υπήρχαν δύο δικαστικές εντολές σχετικά με την κατασκευή αυτή, όμως ο τότε δήμος Οιχαλίας δεν κινήθηκε".
"Ο εργολάβος κινήθηκε, ζητώντας χρήματα για το έργο, κάτι που έγινε με δικαστική απόφαση και αυτά κατασχέθηκαν από τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου Φαρκαδόνας, από τους οποίους μεταφέρθηκαν 230.000 ευρώ στον εργολήπτη. Ο δήμος Φαρκαδόνας, μέσω του δικηγόρου που έχει ορίσει, θα διερευνήσει την υπόθεση σε βάθος, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα", τονίζει ο κ. Στάμος.
Από την πλευρά του ο κ. Ζιώγκος αναφέρει πως το έργο, που είναι ασφαλτόστρωση 3 χλμ στην οδό Γεωργανάδες – Κλοκωτός, είχε ενταχθεί στα ΟΠΑΑΧ, όμως η πρώην ΥΠΑΑΤ Κατερίνα Μπατζελή το απένταξε, μαζί με άλλα σε όλη την Ελλάδα, οπότε έπρεπε να το αναλάβει ο τότε δήμος Οιχαλίας.
Στην συνέχεια, ο κ. Ζιώγκος τονίζει πως "όταν ο εργολάβος κινήθηκε δικαστικά για να πάρει τα χρήματα του έργου από τον νυν δήμο Φαρκαδόνας και πέτυχε την 1η απόφαση κατάσχεσης, ο Δήμος μπορούσε εντός 10ημέρου από την απόφαση της Δικαιοσύνης να κάνει ανακοπή".
"Κοιμήθηκαν όμως στην νυν Δημοτική Αρχή Φαρκαδόνας και η απόφαση του Δικαστηρίου έχει πλέον τελεσιδικήσει", δηλώνει ο κ. Ζιώγκος, προσθέτοντας πως το έργο έχει εκτελεστεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου