Άμεση ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης στην ομιλία του Γ. Παπανδρέου. Σκληρά σχόλια και έντονη κριτική

Written By Ανώνυμος on 11 Σεπ 2011 | 01:35


Έντονα αντέδρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην ομιλία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου...

"Ο Πρωθυπουργός πήγε στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, αλλά εγκαίνια δεν έκανε", σχολίασε καυστικά ο  ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, προσθέτοντας ότι μίλησε στους εκπροσώπους των παραγωγικών ομάδων, αλλά για την παραγωγή δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο και ουσιαστικό.
Όπως είπε, η ΝΔ τον κάλεσε να υιοθετήσει, ορισμένες -έστω- από τις προτάσεις της για μείωση της φορολογίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων, μείωση του ΦΠΑ  στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητας, επανασύσταση των Υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας, αλλά δεν το έκανε.
"Αντί να απολογηθεί για τα αδιέξοδα, που έφερε η πολιτική του, προτίμησε την πολυπαιγμένη κασέτα, ότι για όλα φταίνε οι άλλοι", είπε χαρακτηριστικά.
"Είναι ανατριχιαστικό αλλά αποκαλυπτικό για το πού οδηγούν το λαό, το ότι ο πρωθυπουργός υπόσχεται έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια", αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
"Όλα τα άλλα που είπε δεν μπορούν να κρύψουν τα καπιταλιστικά αδιέξοδα, τη βαθιά κρίση και τις αντιθέσεις τους στην ΕΕ, τις βαριές αλυσίδες που επιχειρούν να φορέσουν στο λαό για να τον καταδικάσουν μόνιμα στη φτώχεια και στη δυστυχία. Ο λαός έχει τη δύναμη να σωθεί από την πτώχευση, την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ για μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία των ριζικών αλλαγών, για αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους, με λαϊκή εξουσία".
"Ο κ. Παπανδρέου έκανε μια προεκλογική ομιλία που θα μπορούσε να είχε κάνει το 2009. Ο άνθρωπος ζει στον κόσμο του. Θα λάβει την απάντησή του την Τετάρτη το βράδυ στον ίδιο ακριβώς χώρο", δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
"Ο πρωθυπουργός εμμένει στην πολιτική που διαλύει την οικονομία", σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ χαρακτηρίζοντας τη κυβέρνηση επικίνδυνη και πως η πολιτική πρέπει να ανατραπεί.
"Δοκιμασμένη μέθοδος η φυγή προς τα μπρος με υποσχέσεις, αλλά όταν επαναλαμβάνεται σε κάθε κρίσιμη στιγμή, όταν δεν έχει καμιά επαφή με το παρόν που βοά, τότε καμιά ζωντανή δύναμη της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορεί να κινητοποιήσει", ανέφερε με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

news247

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου