Προχωρούν οι προετοιμασίες για την οικονομική διακυβέρνηση

Written By Ανώνυμος on 11 Σεπ 2011 | 01:16




Μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους στη ζώνη του ευρώ, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αντιλήφθηκαν περισσότερο από ποτέ την ανάγκη οι πολιτικές ευθύνες για το κοινό νόμισμα να είναι πιο συγκεντρωμένες....
Έτσι επισπεύδονται οι ενέργειες για την καθιέρωση αυτού που συμφώνησαν στην τελευταία τους συνάντηση στο Παρίσι ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, την κεντρικής οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης. 
Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να προτείνει την αποχώρησή του, έτσι ώστε στη θέση του να μπορεί να αναλάβει κάποιος ο οποίος θα ασχολείται αποκλειστικά με αυτό το ρόλο (δεδομένου ότι ο ίδιος είναι και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου). Ένας μόνιμος κεντρικός υπουργός Οικονομικών θα είναι σε συνεχή επαφή με τα θέματα που αφορούν το κοινό νόμισμα και τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Ήδη οι Ολλανδοί έχουν τεθεί υπέρ ενός νέου Επιτρόπου για την ευρωπαϊκή οικονομία, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα επιβολής κυρώσεων, ενώ Σαρκοζί και Μέρκελ έχουν προτείνει να γίνονται τακτές συνεδριάσεις του Eurogroup υπό την προεδρία του Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου